Puntualitat

Renfe tornarà la meitat de l'import del bitllet de l'AVE a partir de 15 minuts de retard

La companyia estén el seu compromís a totes les circumstàncies i hi inclou les causes meteorològiques

19.07.2016 | 20:44
Passatgers de Renfe, que canvia la política de devolucions.
Passatgers de Renfe, que canvia la política de devolucions.

Renfe ha ampliat el seu compromís voluntari de puntualitat a totes les circumstàncies que retardin l'arribada dels trens, incloses les originades per causes de força major. Així, a partir d'ara indemnitzarà als seus clients quan es produeixi un retard del tren fins i tot si es deu a situacions climatològiques adverses, incendis, interrupció del servei per ordre judicial, governativa o policial i limitacions establertes pel gestor de la infraestructura.

A més, la companyia ha simplificat els temps de referència dels seus compromisos de puntualitat i ha afegit altres opcions de bonificació en cas de retard. Així, es redueixen a quatre els temps de referència, que seran 15, 30, 60 i 90 minuts, i a dues les xifres de reintegrament, que seran del 50% i del 100%. D'aquesta manera, els retards de més de 15 minuts en trens AVE implicaran el 50% de bonificació sobre el preu del bitllet i els de més de 30 minuts, el 100%.

En el cas dels trens Alvia, AV City i Euromed, els retards de més de 30 minuts implicaran la devolució del 50% del bitllet i els de més de 60 minuts, del 100%. Finalment, els retards de més de 60 minuts en trens Altaria, Intercity, Talgo i Trenhotel comportaran la bonificació del 50% sobre el preu del bitllet i els de més de 90 minuts, de la totalitat del que s'ha pagat.

Aquest nou compromís de puntualitat s'estén a tots els bitllets, excepte els promocionals (com 'taula' i 'promo'), en els quals la devolució del 50% de l'import correspon a retards superiors a 60 minuts i la del 100%, a demores superiors a 90 minuts.

A més de la devolució habitual de l'import corresponent del bitllet en metàl·lic, Renfe introdueix l'opció d'obtenir l'import amb un percentatge addicional del 20% com a descompte en la compra del següent bitllet o l'acumulació del mateix amb un percentatge extra del 30% per als clients del programa de fidelització '+ Renfe' que triïn que la devolució es produeixi a través de punts Renfe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Tardà: Catalunya no participarà en la negociació de nou finançament de CCAA

Ja ens han enganyat moltes vegades, no ens creiem res de vosaltres", ha dit el portaveu d'ERC al...

Un nen de 9 anys, ferit greu al ser apunyalat al carrer pel seu oncle a Santa Coloma

L'agressor es troba detingut pels Mossos d'Esquadra en un centre psiquiàtric

Rivera diu que si la legislatura fracassa Rajoy en serà el responsable

Rivera diu que si la legislatura fracassa Rajoy en serà el responsable

El líder de Ciutadans ha aprofitat també per carregar contra el líder d'Unidos Podemos, Pablo...

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Una tercera rèplica, de 4,6 de magnitud, es va deixar sentir a la nit sense causar víctimes però...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema