L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias va finançar dos anys el sou d'Ada Colau, mentre exercia d'activista per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Així ho va explicar El Mundo, que afirma que la xifra que rebia mensualment l'ara alcaldessa de Barcelona era de 1.973 euros mensuals.

Trias va subvencionar la contractació de Colau del setembre del 2013 a l'agost del 2014 com a coordinadora d'un projecte sobre desallotjaments promogut per l'Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC).

Colau va abandonar el càrrec de la PAH al voltant del maig del 2014, amb l'objectiu de dedicar-se de forma més activa a la carrera política. Fins aleshores, va estar uns mesos amb la seva tasca com a coordinadora de la institució esmentada. El rotatiu explica que així consta en una nota encarregada pel DESC, que, per certificar la destinació dels fons rebuts de la seva subvenció de l'Ajuntament de Barcelona, precisa que l'actual alcaldessa va rebre 1.973 euros bruts mensuals per la seva tasca de coordinadora del projecte: "assessorament i acompanyament de persones afectades per les execucions hipotecàries i els desallotjats a Barcelona".