Els Bombers de la Generalitat treballaven ahir en l'extinció de sis incendis forestals o de vegetació a tot Catalunya, dos a Lleida (on a Vallbona de les Monges ja s'havien cremat unes 250 hectàrees de boscos i cultius), un a Girona, dos a Barcelona i un altre a Tarragona.

D'entre tots els incendis detectats ahir a Catalunya, el de més magnitud afecta la població de Vallbona de les Monges, on es va realitzar un desplegament de 43 dotacions terrestres i una desena de mitjans aeris per apagar un foc que, segons el cos d'Agents Rurals, afecta una superfície de 250 hectàrees. El foc afecta els municipis de Vallbona de les Monges, Ciutadilla i Nalec. D'altra banda, l'incendi forestal a Santa Coloma de Farners disposava d'un dispositiu d'extinció compost per prop d'una trentena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris que treballaven en l'extinció d'un foc declarat abans de les 16.30 hores.

A més, ahir es van declarar incendis a Pallerols-Montmaneu, en uns horts a Montcada i Reixac i dos de menys magnitud a Puig-reig i a Vinyols i els Arcs.