Catalunya va ser la desena comunitat en ingressos per finançament el 2014

En capacitat fiscal, Catalunya es va situar en 117,6 punts sobre 100, i en 98 en recepció de recursos

21.07.2016 | 00:00

Catalunya va ser el 2014 la tercera comunitat autònoma que més recursos tributaris va aportar al sistema de finançament i la desena en recursos per capita rebuts una vegada aplicat el model de redistribució vigent, segons un informe de la Generalitat.
Segons l'anàlisi del departament de la vicepresidència i d'Economia de la Generalitat a partir de dades facilitades pel Ministeri d'Hisenda, Catalunya es va situar 17,6 punts per damunt de la mitjana de les comunitats de règim comú -totes, a excepció del País Basc i Navarra- en aportació de recursos al model, però dos punts per sota de la mitjana en recursos rebuts.
En aquest índex, la mitjana de les comunitats se situa en el 100, de manera que en capacitat fiscal Catalunya es va situar en 117,6 punts, fet que suposa 2.422 euros per habitant, i en recepció de recursos totals en 98 punts, cosa que es va traduir en 2.196 euros per habitant, dades que llancen una diferència de 226 euros després d'aplicar el model de redistribució vigent. La Comunitat de Madrid va ser la que major aportació va fer al sistema de finançament, amb 137,5 punts, seguida de les Balears (119,5 punts) i de Catalunya (117,6 punts), mentre que la que va ocupar el primer lloc en recursos rebuts va ser Cantàbria (128). Després de l'aplicació del sistema de finançament, Madrid va quedar en el lloc 11 en termes de recepció de recursos totals i Balears en el novè lloc sobre un total de quinze. Segons el parer de la Generalitat, aquestes dades confirmen la tendència del període 2010-2013, quan Catalunya va perdre unes 7 o 8 posicions relatives una vegada aplicat el model de finançament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Fem un repàs als temes més destacats que podràs trobar als quioscos

Enllaços recomanats: Premis cinema