El portaveu de CDC al Congrés, Francesc Homs, va negar ahir un acord amb el Partit Popular a canvi de garantir-se un grup a la Cambra i es va emparar en el secret del vot davant de les acusacions d'haver donat suport a candidats del Partit Popular i de Ciutadans per a les vicepresidències del Congrés dels Diputats.

En declaracions a l'emissora Catalunya Ràdio, Homs va ser preguntat ahir per si hi va haver vots convergents entre els deu diputats de grups diferents al Partit Popular i Ciutadans que dimarts d'aquesta setmana van donar suport als candidats d'aquests partits per a les vicepresidències del Congrés dels Diputats.

"Nosaltres no tenim cap acord amb el PP ni amb Ciutadans", va respondre Homs, que també va afegir que "el vot és secret, funciona així en aquest tipus de votacions".

El líder dels convergents a Madrid va indicar a més a més que "tots tenim moltes ganes de saber d'on surten aquests deu vots", encara que va subratllar que aquests vots "no canvien res" pel que fa a la configuració final de la mesa del Congrés dels Diputats.

Homs també va incidir que el que no farà el seu partit és "negociar" una cosa com un grup propi, no obstant això considera que té "dret" a fer-ho i va afegir: "a partir d'aquí veurem què passa els pròxims dies".

Quant a la presidència de la Mesa del Congrés, el diputat i portaveu de CDC (ara Partit Demòcrata Català) al Congrés va justificar també el vot en blanc tant al candidat socialista i president en la darrera i curta legislatura, Patxi López, com a la popular, Ana Pastor, perquè "no ens agrada ni el PSOE ni el PP".