El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va revelar ahir que Infraestructures.cat, l'antiga Gisa, s'ha personat com a acusació particular en la causa judicial sobre l'actuació del seu exdirector general Josep Antoni Rosell, investigat per la seva suposada participació en el cas del 3%, de suposat cobrament de comissions per part de CDC.

En una compareixença al Parlament, Junqueras va assegurar que aquesta companyia pública va decidir el 25 de maig que el més convenient era presentar-se com a acusació particular en una de les peces separades que investiga un jutjat del Vendrell, una personació "que es va dur a terme el 27 de maig del 2016".

En la seva intervenció, Junqueras va marcar distàncies amb l'anterior Govern respecte d'aquest cas, va recordar que el consell d'administració d'Infraestructures.cat va decidir rescindir el contracte de Rosell a final de febrer i va destacar que s'ha reformat el sistema de puntuació tècnica de les ofertes. En aquest punt, Junqueras va assegurar que el nou president i conseller delegat d'Infraestructures.cat, Joan Jaume Oms, "ja no forma part de la Taula de Contractació" de l'empresa i és "aliè" a cada licitació. A més, va destacar que s'ha establert un nou sistema de puntuació que introdueix la "responsabilitat mancomunada de tots els components" que participen en la "valoració tècnica" de les ofertes, i que el nou sistema documenta també qualsevol canvi de criteri que es faci.

La Fiscalia sospita que Rosell, que segueix en llibertat amb càrrecs després de ser detingut a l'octubre per la Guàrdia Civil, va poder intervenir des d'aquesta empresa d'obra pública per afavorir l'adjudicació de projectes a companyies que suposadament pagaven comissions a CDC, ara PDC.

Junqueras va recordar que el passat 9 de febrer es va elegir Joan Jaume Oms president i conseller delegat d'Infraestructures.cat, i va remarcar que l'actual Govern pretén fer de l'antiga Gisa una empresa "transparent i eficient".