La portaveu del Govern, Neus Munté, va recalcar ahir que "ni de bon tros" existeix una "nova etapa" de relacions amb el PP després de l'elecció de la Mesa del Congrés i ha constatat que el "fet català" serà determinant de nou en la investidura del president del govern central per la posició de Ciutadans.

Munté va negar ahir canvis en les relacions entre els governs català i central després de les crítiques a CDC per facilitar l'elecció de la Mesa del Congrés presidida per la popular Ana Pastor, el dia abans que la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, rebi a Madrid el seu homòleg català, Oriol Junqueras. "Titllar això de nova etapa de relacions amb el PP crec que no, sincerament, ni de bon tros", va afirmar la consellera de Presidència i portaveu del Govern.

En aquest sentit, Munté va indicar que "no es pot atribuir a cap tipus de col·laboració ni gest" al PP les votacions de dimarts a la Cambra Baixa i va incidir que la premissa del seu partit, CDC -ara Partit Demòcrata Català- és que els vots "no serviran per perpetuar el PP al del govern" central.