Un home que va posar a la venda diversos objectes de les víctimes de l'atemptat terrorista a Niça, perpetrat el dia 14 i que va causar 84 morts, ha estat condemnat a una pena de deu mesos de presó ferma, segons ha informat aquest dijous l'emissora France Bleu Azur.

Aquest veí de Niça de 39 anys, que va ser jutjat pel procediment de compareixença immediata, havia posat dilluns un anunci en una pàgina d'Internet de compravenda entre particulars molt coneguda a França (leboncoin.fr) amb el títol "objectes de la massacre del 14 de juliol".

Allà s'hi presentaven un anell, una bandera o unes ulleres de sol que es van trobar al seu domicili, i també presentava una vintena d'altres objectes, sense que quedés clar si també procedien de persones que estaven en el passeig dels Anglesos de la ciutat quan el terrorista Mohamed Bouhlel va irrompre amb el seu camió contra la multitud.

Durant el judici, va explicar que havia volgut "aconseguir diners amb la bogeria i la història de la gent" i va reconèixer que havia estat "estúpid". El detingut va dir també que lamentava que aquell dia no va tenir sessió amb el seu psiquiatre "que normalment (el) reajusta".

L'home, que no treballa des de fa una desena d'anys quan va sofrir un accident de moto, va ser jutjat per temptativa d'estafa i possessió d'estupefaents, ja que a la seva casa se li van confiscar també dues plantes de cànnabis.