La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, va afirmar ahir que Mariano Rajoy té "moltes possibilitats" de ser reelegit president del govern després que el PP tingués el suport d'alguns diputats nacionalistes en la votació de la Mesa del Congrés.

Batet va opinar que amb el suport de partits com Convergència o PNB, Rajoy podria ser reelegit en una primera votació en poder superar el llistó de la majoria absoluta (176 escons).

"Amb la votació d'ahir, està clar que Rajoy té moltes possibilitats de ser el president del govern", va admetre la dirigent socialista. Davant aquesta circumstància, va reconèixer que no hi ha possibilitats perquè el líder del PSOE, Pedro Sánchez, intenti conformar una majoria alternativa: "qualsevol altre escenari, a hores d'ara, és més que improbable".

Batet ha animat Rajoy a buscar "tots els acords necessaris" amb aquells partits amb els que té "complicitats ideològiques", el que faria innecessària l'abstenció del PSOE que li està reclamant el PP. Segons la diputada catalana, la votació de la Mesa va posar de manifest que "al final, les forces conservadores que comparteixen programàticament gran part de les polítiques" al Congrés, també poden posar-se d'acord en la investidura i en l'aprovació de determinades lleis. Batet va dir que el PSOE "respecta qualsevol negociació" que estableixi el PP, però li va exigir que reveli "què donarà a canvi" dels deu vots de diputats nacionalistes a la Mesa del Congrés, aquest dimarts passat.