El tiroteig protagonitzat per un jove de 18 anys germano-iranià aquest divendres a Munic s'ha saldat amb 10 morts, inclòs el propi agressor. Segons la policia, el noi, que no tenia antecedents penals i residia a la mateixa ciutat, va provocar la massacre i seguidament es va suïcidar. Per ara, sembla que no tenia relació amb el gihadisme.

A més dels nou morts en el tiroteig, hi va haver 21 ferits de diversa consideració, entre ells alguns nens; 16 segueixen ingressats i tres estan en estat greu.

"De moment no hi veiem cap similitud", va destacar ahir el comandament policial després de ser preguntat sobre paral·lelismes amb l'atemptat comès dilluns per un refugiat afganès de 17 anys que, inspirat en la propagada gihadista, va atacar amb una destral i un ganivet els passatgers d'un tren regional, amb un balanç de cinc ferits.

L'atac es va produir entorn les 4 de la tarda i va mantenir durant hores en alerta les forces policials de Munic, fins que poc abans de les 12 de la nit de dissabte es va desactivar l'alarma.

Alerta terrorista