La negativa del senador Ted Cruz, el gran rival de Donald Trump a les primàries republicanes, a donar suport al magnat com a candidat a la presidència dels EUA va convertir la Convenció Nacional del partit en un drama. El desafiament del senador per Texas, que va provocar tensió i esbroncades en el ple del conclave de Cleveland (Ohio), va evidenciar, amb aires gairebé de tragèdia teatral, la profunda divisió del partit davant la candidatura presidencial del polèmic multimilionari.

A més, la intervenció de Cruz, d'origen cubà, va eclipsar completament el discurs d'acceptació del governador d'Indiana, Mike Pence, com a aspirant de Trump a la vicepresidència, en la que havia de ser la seva gran nit davant la convenció.

Cruz va esmentar el nom del magnat una sola vegada, en el segon paràgraf de la seva al·locució: "Felicito Donald Trump per guanyar la nominació". Després de la felicitació, el senador va fer referència a qüestions polítiques, i fins i tot va arribar a valorar una de les polèmiques propostes de Trump, la construcció d'un mur a la frontera dels EUA amb Mèxic per frenar la immigració il·legal, sense donar suport al magnat.