La possibilitat de diàleg a Veneçuela es va veure ahir reforçada després que el Govern de Nicolás Maduro i l'oposició acceptessin que un representant de la Santa Seu participi en el mecanisme que té com a finalitat ajudar a resoldre els problemes del país. El secretari general de la Unasur, Ernesto Samper, va fer pública la informació, en companyia dels mediadors -l'excap de govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, l'expresident Martín Torrijos (Panamà) i el dominicà Leonel Fernández- després de mantenir trobades amb oposició i govern.

"Hem trobat una acceptació en les parts perquè aquesta tasca [...] es vegi acompanyada pel Vaticà; em sembla que és una bona notícia que hi hagi una acceptació conjunta d'aquesta sol·licitud", va dir Samper quan va finalitzar la reunió amb el cap d'estat veneçolà.

La presència del Vaticà és una de les condicions que havia posat l'oposició per dialogar amb el govern, encara que també van exigir el canvi a Veneçuela, el final de les detencions "il·legítimes", l'exigència del revocatori i el reconeixement del Parlament.