La candidata demòcrata virtual a la Casa Blanca, Hillary Clinton, va confirmar la majoria de pronòstics que assenyalaven que faria del senador Tim Kaine el seu aspirant a la vicepresidència dels Estats Units després d'una llarga espera. Kaine, de 58 anys, era el nom que havia destacat més en una llista que tenia almenys mitja dotzena de demòcrates ben posicionats per ser la mà dreta de Clinton en la contesa presidencial, com ara la senadora per Massachusetts Elizabeth Warren o el secretari de Treball, Thomas Pérez.

No obstant això, Clinton va optar finalment per qui per a tots era el favorit, el legislador per Virginia, amb una carrera política dilatada tant en política nacional com en assumptes exteriors, que parla castellà i ofereix un rostre amable. "Estic encantada d'anunciar el meu company de fórmula, Tim Kaine, un home que ha dedicat la seva vida a lluitar per als altres", va informar Clinton en un missatge al seu compte de Twitter. Sobre Kaine, Clinton també va afirmar que es tracta d'"un optimista implacable", que, a més ,"creu que cap problema no és irresoluble si es treballa per solucionar-lo".

Abans de ser senador, Kaine va començar en el món de la política com a regidor a Richmond el 1995. El 1998 va ser escollit alcalde d'aquesta localitat, el 2001 va esdevenir vicegovernador de Virgínia i el 2005 va arribar a l'oficina del governador. Els demòcrates presumeixen que mai no ha perdut unes eleccions.

Partidari del control d'armes

Com a governador, Kaine va promoure un control d'armes més estricte després d'afrontar el tiroteig de la universitat Virginia Tech, que va causar 32 morts, cosa que li va generar l'oposició de la poderosa Associació Nacional del Rifle, que té, precisament, la seu en aquest estat.

També va haver de fer front a la vigència de la pena de mort a Virgínia, el segon estat amb més execucions del país després de Texas, a la qual cosa s'hi oposa "moralment", però durant el seu mandat va fer viure fins a onze execucions.

Amb una visió liberal de l'economia, Kaine s'ha mostrat tebi amb els poders de Wall Street i partidari dels tractats de lliure comerç, dues qüestions que, sorprenentment, han captat la majoria de l'interès del votant en aquestes eleccions després que el senador Bernie Sanders en fes bandera a la seva campanya.