El tancament d'una pista i la tempesta elèctrica causen retards de vols al Prat

Vueling és l'única companyia que cancel·la viatges i acumula la majoria de les alteracions

24.07.2016 | 00:00
Ahir va ser una jornada menys difícil que la de fa 20 dies, a la imatge
Ahir va ser una jornada menys difícil que la de fa 20 dies, a la imatge

El tancament d'una pista de l'aeroport de Barcelona-El Prat durant una hora, en trencar-se una de les balises, i el mal temps de la nit de divendres a dissabte van provocar retards ahir a l'aeroport i es van registrar almenys tres cancel·lacions de vols. Segons van informar fonts de l'aeroport, va desprendre's una balisa, un dels llums que il·luminen les pistes, i va ser necessari tancar durant una hora la pista 25 R.
L'aeroport disposa de tres pistes, dues de paral·leles i una de transversal, que és la que s'utilitza a la nit per evitar les molèsties del soroll als veïns de la zona. La balisa que es va espatllar era d'una de les dues pistes paral·leles, per la qual cosa va caldre tancar-la i van quedar en servei l'altra pista paral·lela i transversal.
Aquest incident es va sumar al fet que a la nit de divendres a dissabte, per raons de seguretat, va ser necessari augmentar el temps que transcorre entre la sortida o l'arribada dels avions a causa de la forta tempesta amb una gran càrrega elèctrica que va caure a Catalunya.
Aquestes "regulacions" i l'avaria de la balisa van fer que a l'aeroport de Barcelona-El Prat s'haguessin acumulat els retards i, encara que les causes que els van originar aviat van resoldre's, els vols amb retard se seguien acumulant.
L'aeroport va recuperar a la tarda la normalitat, després que els retard tinguessin el pic al migdia, per l'avaria que va obligar a tancar una hora la pista, entre les dotze i la una del migdia, pel trencament d'una de les balises.
Vueling és la companyia més afectada pels retard perquè que té com a base l'aeroport barceloní, on opera una mitjana de quatre-cents vols diaris, dels quals ahir va haver-ne de cancel·lar tres, a Milà, Manchester i París, segons fonts de la companyia.
A més, la companyia es va veure obligada a reprogramar els vols entre Barcelona i Sant Petesburg i Barcelona i Beirut, tots dos d'anada i tornada.
La situació es va poder normalitzar principalment perquè la franja entre la una del migdia i les tres de la tarda és una de les que té menys vols del dia, per la qual cosa es va anar recuperant a poc a poc l'horari previst.
Les tres cancel·lacions de Vueling, en vols a Milà, Manchester i París, van provocar algunes queixes i cues a l'oficina d'atenció al client.
L'aeroport de Barcelona tenia programats ahir gairebé mil vols, mentre que per a avui es preveu que n'operin un total de 1.040, amb la incertesa de si es podrà una jornada de normalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema