Un incendi de massa forestal va afectar ahir la població de Blanes, va cremar un mínim de 35 hectàrees de massa forestal i va obligar a desallotjar més de 300 persones de quatre urbanitzacions diferents, com també d'un hotel. Al llarg de la tarda, el foc va posar en perill algunes zones de la població de Tordera i Lloret de Mar que, finalment, no van quedar-ne afectades. En les tasques d'extinció, que es van iniciar a prop de la una del migdia i es van allargar fins ben entrada la nit, hi van participar fins a una cinquantena de dotacions terrestres i quinze d'aèries, entre les quals dos avions amfibi de la base de Saragossa.

Es preveia que les tasques s'allarguessin durant tota la nit i els cossos de seguretat pronosticaven que haurien de seguir remullant la zona durant el dia d'avui. El vent de marinada, així com l'onada de calor que viu Catalunya els últims dies i la massa forestal de la zona van complicar les tasques d'extinció d'un terreny boscós i abrupte. Tot i que els cossos de seguretat investiguen les causes de l'incendi, fonts consistorials asseguren que el foc es podria deure a l'acció humana. Tres bombers que treballaven en les tasques van haver de ser atesos per una inhalació lleu de fum i cops de calor.

El foc es va iniciar al voltant de la una del migdia a cal Sabater, a la zona del Vilar de Blanes, prop de la urbanització de Sant Daniel. Una zona boscosa i molt seca que feia de l'indret un possible polvorí. De fet, al llarg de la primera hora del foc, els cossos de seguretat van rebre més de 150 trucades d'alerta del fum que desprenia el foc. Les primeres tasques d'extinció van anar a càrrec de nou dotacions aèries i vint-i-cinc de terrestres. Les flames, en un primer moment, avançaven en direcció nord cap a la riera de Sant Daniel, empeses pel vent de marinada.

Tot plegat, feia que, des dels Bombers, preveiessin una àrea potencial de cinquanta hectàrees. Poc després, al voltant de la una del migdia, els cossos de seguretat van ampliar les tasques i van optar per desallotjar, de forma preventiva i per l'excés de fum, les urbanitzacions de les Planes, el Vilar i la Fauna de Blanes, així com la urbanització de Sant Daniel de Tordera i l'Hotel Balneari de Sant Pere del Bosc, a la urbanització Condado del Jaruco de Lloret de Mar. Els desallotjats es refugiaven en cases d'amics i familiars, amb l'excepció dels allotjats a l'hotel, que van ser desplaçats a un altre establiment de la població, segons va explicar Josep Lluís Llirinós, regidor de Seguretat de Lloret de Mar. En total, 310 persones, 200 de Blanes, 80 de Tordera i 30 de Lloret de Mar van estar més de tres hores desallotjades. No va ser fins a les set de la tarda, quan el foc evolucionava favorablement, que van tornar als seus habitatges. Prop de les vuit del vespre, els Bombers començaven a mostrar-se optimistes. Fins aquell moment, la prudència i l'exigència havia estat la tònica.