El Govern català i la Taula d'Entitats del Tercer Sector van signar ahir el III Pla de Suport, que inclou 32 mesures per enfortir el sistema del benestar català, però que no obstant això no inclou una dotació pressupostària concreta per desplegar els esmentats compromisos.

El document, presentat avui pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Oriol Illa, inclou accions concretes com el compromís de més participació de les entitats de la Mesa en les polítiques socials en àmbits com l'habitatge o la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió, entre d'altres.

En l'acte al Palau de la Generalitat, Puigdemont va ressaltar la voluntat de l'executiu català de col·laborar amb les entitats socials per aconseguir "un objectiu comú" de construir un país "on no només valgui la pena viure, sinó en el que es visqui de forma decent". També Puigdemont va recordar que el Govern i les entitats socials seguiran treballant conjuntament per reclamar els fons del corresponents a les casella de "fins socials" de la declaració de la renda.

D'una altra banda, Puigdemont va subratllar que el pla incorpora iniciatives que són responsabilitat del Govern català, així com altres que suposen compromisos de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, que en l'actualitat atén aproximadament 1,5 milions de persones a Catalunya.