El Partit Demòcrata Català (PDC) va celebrar ahir la primera reunió de la seva Direcció Executiva. Segons va explicar la seva coordinadora general, Marta Pascal, el partit hereu de Convergència començarà a fer el seu desplegament territorial durant el mes de setembre, que serà quan s'hagin d'escollir els diferents presidents de federació i els seus caps comarcals.

Pascal ha anunciat que "divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d'octubre s'escolliran els representants territorials del partit, i es farà a través d'unes primàries". En aquest sentit, va explicar que "aquesta setmana començarem les reunions per tenir una primera presa de contacte". Pascal també va dir que durant aquell cap de setmana s'escollirà el Defensor de l'Associat en segona volta, perquè "cap candidat va obtenir el 50% dels vots".

El proper mes de setembre també es desplegarà l'àmbit estatutari i sectorial i es constituirà el Comitè Nacional i el Consell Nacional. Pascal ha explicat que la direcció del Partit Demòcrata Català ha decidit crear "un comitè d'enllaç entre el partit i les institucions per coordinar el missatge polític".