Els dos germans detinguts aquest matí a Arbúcies acusats d'enviar diners a Estat Islàmic portaven una vida absolutament normal a la població selvatana. Ho expliquen alguns veïns -que han difós una imatge seva via WhatsApp- i també des de l'Ajuntament.

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio", que els dos germans "són coneguts al municipi", que "estaven integrats", i que un d'ells està casat amb una veïna d'Arbúcies i té dues filles. "Els dos germans estaven integrats. Sovint se'ls veia per Arbúcies passejant amb les seves famílies", ha explicat.

Un d'ells treballava en una indústria carrossera del municipi i l'altre fent feines forestals. Un d'ells està vinculat a l'associació que gestiona la mesquita i feia de monitor de kick boxing a Breda, i en alguna ocasió en tallers fets a Arbúcies.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Salmerón, ha indicat que "Arbúcies té una comunitat islàmica d'unes 800 o 900 persones. No s'ha de criminalitzar aquest col·lectiu per l'actitud de tans sols dues persones".