Un total de mil hectàrees havien cremat fins ahir al vespre en l'incendi declarat dilluns a Artana (Castelló), l'origen del qual podria ser una crema de rostolls en una granja propera, segons va apuntar el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Més de 30 mitjans aeris i unes 400 persones treballaven ahir a la tarda en les tasques d'extinció d'aquest incendi, declarat a primera hora de la tarda de dilluns, que va aconseguir els primers contraforts del Parc Natural de la Serra d'Espadà -el segon en extensió de la Comunitat Valenciana- i està en procés d'estabilització. Puig va visitar ahir el Lloc de Comandament Avançat (PMA) i va explicar que, malgrat que havien millorat les condicions meteorològiques des de la jornada de dilluns, la complicada orografia de la zona afectada dificulta les tasques d'extinció.

El president de la Generalitat va posar èmfasi que la Comunitat es troba en situació d'"extrema dificultat" per la sequera i el material herbaci altament combustible que hi ha a les zones forestals, de manera que "és exigible un compromís de racionalitat dels veïns amb el medi ambient", així com extremar les precaucions.