El jutge Miguel Ángel Gimeno, expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va assumir ahir la direcció de l'Oficina Antifrau de Catalunya amb el compromís de portar-la de "manera raonable" i va assenyalar com a garantia d'això la seva actuació imparcial al llarg de la seva carrera.

Fonts dels diferents grups van concretar que votaran favorablement, Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, el PSC i la CUP; mentre que Ciutadans va indicar que s'abstindrà, mentre que el PP no ha decidit encara el sentit del seu vot.

"Conec perfectament la societat catalana, sóc català i crec que tinc tota la legitimitat per portar aquesta oficina de manera raonable", va dir en la seva intervenció a la sessió extraordinària de la comissió d'assumptes institucionals del Parlament, convocada per decidir la idoneïtat de Gimeno.

El nou cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya va destacar el repte que suposa recuperar la bona imatge d'aquesta institució després de la destitució del seu predecessor, Daniel de Alfonso, i va defensar que l'Oficina dirigida fins a finals de juny per Daniel de Alfonso ha de funcionar al marge de qualsevol debat polític i "no pot ser instrumentalitzada".