Investigat un germà de Puig per contractar una empresa dels Pujol

La fiscalia obre diligències per l'adjudicació de contractes a quatre firmes de l'entorn de CDC

28.07.2016 | 00:00

La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per investigar el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, germà de l'exconseller Felip Puig, per adjudicar contractes a quatre empreses afins a l'entorn de CDC, una d'elles vinculada al fill de Jordi Pujol, Pere Pujol Ferrusola.
Segons van confirmar fonts de la Fiscalia, la investigació es va obrir arran d'una denúncia que va presentar el grup de la CUP a la Diputació de Barcelona el passat 7 de juliol, en què s'acusava Oriol Puig dels delictes de prevaricació i frau per l'adjudicació d'aquests contractes.
La denúncia, que van presentar en nom de la CUP la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i el diputat provincial Quim Duran, afecta Oriol Puig però també s'estén als administradors de quatre empreses vinculades al director del SMC.
En la denúncia, la CUP considera que des de l'arribada de Puig al SMC l'any 2011 s'han anat succeint "actuacions per afavorir empreses amb les quals comparteix interessos lucratius, així com per idear projectes que ja de forma inicial eren clarament inviables, però que tenien com a finalitat desplaçar diners públics cap a determinades societats mercantils".
Entre els esmentats, hi figuraria el que preveia la construcció d'un centre meteorològic al cim de la muntanya del Turó de l'Home, al massís del Montseny, malgrat que la zona formi part del Pla Especial de Protecció del Montseny des de l'any 2009, pel que està subjecte a importants restriccions urbanístiques.
La CUP creu que Oriol Puig, encara sabent que el projecte no es podia materialitzar, va promoure tràmits administratius per justificar "desplaçaments patrimonials il·lícits" en una finca propietat del Ministeri de Defensa i no de la Generalitat, amb la finalitat de "revestir d'aparença de legalitat la contractació d'estudis jurídics i mediambientals d'alt cost per beneficiar empreses afins".
Segons va especificar la formació anticapitalista en la seva denúncia, l'any 2013, Oriol Puig hauria subscrit un conveni amb la Diputació de Barcelona que va comportar que més de 248.000 euros fossin a parar a les empreses Ubbu Arquitectura SLP, Entorn SA, Enginyeria i Serveis, Engiteam Enginyeria SL, i també a Enginyers Consultors Barenton SL.
Per a la CUP, resulta evident que hi va haver "adjudicacions arbitràries i il·legals" a Entorn SA, vinculada a Carles Sumarroca Coixet i a Pere Pujol Ferrusola, un dels fills de l'expresident Jordi Pujol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema