El presumpte autor de la massacre en una residència de discapacitats al Japó ha declarat que aspirava a "salvar" les seves víctimes, i havia detallat els seus plans per cometre la matança en una carta que va arribar a mans de la policia el febrer.

En plena commoció pel succés, els mitjans nipons s'han fet ressò d'una missiva signada pel presumpte autor del crim en la qual detallava les seves intencions, que va arribar a mans la policia el febrer i va donar lloc al seu internament temporal en un psiquiàtric, fins que va rebre l'alta mèdica.

"El pla serà dut a terme durant el torn de nit (...). L'objectiu seran dues instal·lacions on resideixen molts discapacitats múltiples. Els treballadors de guàrdia seran lligats de mans", assenyalava a la carta datada del passat 14 de febrer i dirigida a un diputat local.

"Després d'eliminar 260 persones en les dues instal·lacions, em lliuraré", anunciava Uematsu, qui a continuació demanava complir una condemna curta i explicava que el seu objectiu era "aconseguir un món en el qual les persones amb discapacitats múltiples puguin rebre l'eutanàsia". El sospitós va afirmar que ho va fer per "salvar" les seves víctimes i no va expressar cap penediment pels fets, segons van dir a l'agència Kyodo fonts de la policia, que ha començat a registrar el seu domicili.