Els líders de les grans religions de França, que van ser rebuts ahir pel president François Hollande, un dia després que un capellà fos assassinat a la seva església en un atemptat gihadista, van demanar una major protecció dels centres de culte.

El rector de la Gran Mesquita de París, Dalil Boubakeur, va dir que esperava que els "centres de culte jueus, cristians, musulmans, siguin objecte d'una major atenció", perquè fins i tot "el més humil és també objecte d'agressió", en referència a la església de Sant-Étienne du Rouvray, prop de Rouen, on es va produir l'atac terrorista.

Boubakeur, que es va dirigir als mitjans al costat dels altres representants religiosos a la sortida de la reunió amb Hollande al Palau de l'Elisi, va condemnar el "sacrilegi blasfem" de l'assassinat del rector Jacques Hamel, de 86 anys, quan oficiava una missa, acció reivindicada per l'Estat Islàmic (EI).

"És un acte al marge de l'islam que tots els musulmans de França rebutgen de la forma més ferma", va assenyalar Boubakeur abans d'afegir que "aquests fets criminals" el que pretenen és trencar la unitat dels francesos.