Puigdemont anuncia que se sotmetrà a la qüestió de confiança el 28 de setembre

El President insisteix que hi ha dues opcions: "culminar" el procés sobiranista o tornar la veu als ciutadans

28.07.2016 | 00:00

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar ahir que se sotmetrà a la qüestió de confiança al Parlament català el proper 28 de setembre. Puigdemont va revelar la data durant la sessió de control del Parlament i va assenyalar que se sotmetrà a aquest mecanisme per una qüestió de "coratge" i per recollir els suports necessaris per portar Catalunya "a les portes de la independència". El president va considerar que aquesta data, posterior a la Diada, és la més indicada per tenir "un debat serè deslligat d'altres consideracions".
Puigdemont va posar la qüestió de confiança com a exemple d'un "coratge de fons democràtic", que va diferenciar d'un altre "concepte molt hispànic de la valentia, que té més a veure amb la testosterona i la declamatòria".
El president va afegir que, quan "un govern perd la seva majoria parlamentària en una àrea tan important com els pressupostos", cal "afrontar-ho, mirar-ho de cara i entendre que s'ha de resoldre el problema democràticament".
Per a Puigdemont, la qüestió servirà per comprovar si "el Parlament ratifica o retira el suport indispensable perquè aquest Govern compleixi el seu encàrrec de portar aquest país a les portes de la independència", i va recalcar que, per fer-ho, l'executiu necessita "lleis i pressupostos". Així, va indicar que per al 28 de setembre existeixen dues opcions: "culminar" el procés sobiranista o tornar als ciutadans la veu perquè decideixin "quina majoria i projecte volen per al futur" de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

Enllaços recomanats: Premis cinema