Roma demana a Londres certesa i claredat en el ritme d'aplicació del Brexit

28.07.2016 | 00:00

El primer ministre italià, Matteo Renzi, va manifestar ahir a la nova cap del govern britànic, Theresa May, que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) ha de tenir certesa i claredat, després d'una trobada mantinguda entre tots dos a Roma.
"És de l'interès de tots tenir un calendari precís que aclareixi el camí i doni certesa", va afirmar Renzi, que va reconèixer que el resultat del referèndum britànic del 23 de juny passat posa la UE davant d'una "gran qüestió".
Renzi va considerar que "massa sovint" es pensa que la UE sigui una "aposta del passat" i va dir que ara cal aprofitar l'"oportunitat d'intentar rellançar l'ideal europeu: els llatins deien ex dolent bonum" (extreure el bé del mal), va citar el primer ministre italià.
May, per la seva banda, va reiterar el que va dir els últims dies tant a Berlín com a París: que el seu país necessita "temps" per procedir a aplicar el mandat que els britànics van donar en votar el Brexit, però que Londres complirà amb les seves obligacions mentre segueixi sent estat membre de la Unió.
May va dir públicament als "italians que resideixen al Regne Unit" que els pot "garantir que els seus drets no es veuran afectats", però va advertir que això quedarà vinculat al tractament que els britànics residents a Itàlia rebin en el futur. Va recordar que el que els britànics demanen amb l'èxit del referèndum del juny és "un major control sobre la lliure circulació, i tindrem això en compte"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Enllaços recomanats: Premis cinema