La Secció Primera de l'Audiència de Navarra ha acordat mantenir la presó provisional per als cinc investigats per la violació d'una noia de 18 anys a Pamplona en els passats Sanfermines. La presó va ser decretada el 9 de juliol pel titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona, després de l'arrest poques hores després dels sospitosos de la violació, cinc joves andalusos, un d'ells, militar, i un altre, guàrdia civil.

En les resolucions fermes, l'Audiència desestima els recursos presentats per les defenses de quatre dels cinc investigats, tots ells empresonats pels delictes d'agressió sexual i robatori amb violència o intimidació. Els magistrats confirmen l'existència d'indicis de la participació dels cinc en aquests fets, que un d'ells va gravar amb un telèfon mòbil.

La denúncia situa els fets la matinada del 7 de juliol en un portal d'un carrer del centre de Pamplona on, segons el jutge instructor, es va produir una violació col·lectiva. Els magistrats destaquen, a més, que "el testimoni de la denunciant, amb independència de determinats matisos i detalls, ha estat contundent i reiterat en els aspectes essencials dels fets".