Junqueras demana un repartiment just del nou objectiu de dèficit 2016

Afirma que l'empenta
de l'economia espanyola depèn de l'evolució que tingui l'economia catalana.

30.07.2016 | 07:43

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, va demanar al govern central que aprofiti l'objectiu de dèficit autoritzat per a aquest any per la CE, del 4,6% del PIB, per portar a terme "per primera vegada un repartiment just" del nou límit de dèficit entre les comunitats autònomes. Junqueras va aprofitar la presentació de l'informe anual de l'economia catalana del 2015 per traslladar aquest missatge a l'executiu en funcions, encara que al mateix temps va admetre que les seves expectatives sobre el fet que el govern central pugui actuar "amb més racionalitat són baixes".
"Si el marge de maniobra és molt superior al que tenia, l'estat i el govern del PP haurien de tenir d'una vegada una actitud responsable i compromesa amb el creixement econòmic i deixar de posar traves al bon comportament de l'economia" catalana, va assegurar Junqueras.
El conseller va expressar el seu desig que el govern central no torni a fer una distribució del dèficit "injusta, arbitrària i contraproduent", sinó "el més consensuada possible amb les comunitats", que, de moment, tenen marcat un sostre de dèficit del 0,7% del seu PIB per a aquest any. A la pregunta de quin objectiu de dèficit sol·licitava, Junqueras es va limitar a remarcar que l'AIRef, l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, avala "sostres més amplis" de dèficit per a les comunitats i, fins i tot, que "no siguin els mateixos per a tothom".
També va recordar que la capacitat d'Espanya de seguir endeutant-se està condicionada, "en enorme mesura", pel creixement del seu PIB, i va afegir que l'empenta de l'economia espanyola depèn, al seu torn, de l'evolució que tingui l'economia catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia
Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Enllaços recomanats: Premis cinema