Un globus aerostàtic s'ha estavellat avui a Texas, en el sud dels Estats Units, amb almenys 16 persones a bord, segons va confirmar l'Administració Federal d'Aviació (FAA) i els seus ocupants han mort.

En un primer moment, la cadena NBC News informava que no havia supervivents i posteriorment ha estat la policia local qui apuntava aquesta possibilitat a través d'un comunicat. Segons el xèrif del comtat de Caldwell, Daniel Law, «sembla, en aquest moment, que no hi ha supervivents de l'accident».

El globus ha caigut prop de Lockhart, a uns 50 quilòmetres d'Austin, capital de Texas, entorn de les 07:40 hora local (12:40 GMT), va precisar la portaveu de l'Administració Federal d'Aviació (FAA) Lynn Lunsford.

Uns minuts després, l'Oficina del Xèrif del comtat de Caldwell ha rebut una trucada en el número de telèfon d'urgències que alertava d'un «possible accident d'un vehicle» incendiat, va explicar Law. «Quan els serveis d'urgències han arribat al lloc, ha resultat evident que el foc es va produir en la cistella del globus», va indicar el xèrif.

«Els investigadors -va agregar el cap policial- estan determinant el nombre i les identitats de les víctimes».