El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decidir suspendre l'ingrés a presó de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà i també exregidor del mateix consistori, Francisco Bustos, i l'exsecretari del PSC Daniel Fernández per haver induït el nomenament a dit d'una alt càrrec de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Els tres polítics socialistes van ser condemnats a 16 mesos de presó, cosa que no obligava al seu ingrés, però la fiscalia i l'acusació popular, Sabadell Lliure de Corrupció, en van demanar el compliment.

Ara el TSJC suspèn la pena si no cometen cap delicte en el termini de cinc anys o durant dos anys si realitzen un curs "en relació als bons fins que han de guiar les actuacions de l'administració pública i els principis d'accés dels ciutadans als càrrecs i ocupacions públiques".

El tribunal considera que els tres condemnats compleixen amb els requisits per demanar la suspensió, ja que es tracta del primer delicte pel que són condemnats, la pena és de menys de dos anys i no s'ha declarat responsabilitat civil. Més enllà d'això, rebutja l'argument de l'acusació popular sobre que si se suspèn la pena es donarà una imatge generalitzada d'impunitat en considerar que no es pot establir una relació entre que compleixin la pena i que es restableixi el cos social de confiança en l'administració pública. El procediment considera que "no es pot afirmar" que suspendre la pena transmetrà aquesta "sensació general d'impunitat".