La base aèria d'Akinci, utilitzada pels colpistes durant l'aldarull fallit del passat 15 de juliol a Turquia, serà desmantellada, igual que altres casernes d'Ankara i Istanbul, va afirmar ahir el primer ministre turc, Binali Yildirim.

"La base traïdora d'Akinci serà desmantellada i convertida en un lloc on es mantindrà viva la memòria dels caiguts", va dir el cap del govern, referint-se a les víctimes de l'intent colpista, unes 265 persones.

"Tancarem totes les casernes d'Ankara i Istanbul de les que en van sortir els tancs i van enlairar els helicòpters. Els que van atropellar la nació amb tancs mai no tornaran a trobar-los allà. Serà un lloc bonic per a l'oci dels veïns d'Ankara" , va prometre Yildirim. El cap del govern va fer aquestes declaracions en un reunió celebrada a una plaça d'un dels barris de la capital turca. "Quin sentit tenen els tancs a Ankara o Istanbul? Ankara i Istanbul no són l'enemic. Està clar on està l'enemic", va dir el primer ministre, que va afegir que en el futur els vehicles blindats militars es mantindran fora de les ciutats.