El Govern desobeeix Madrid i garanteix que no hi haurà revàlides el curs vinent

La Generalitat recorrerà el decret que preveu que les proves condicionin l'ESO i el Batxillerat

31.07.2016 | 07:50
La consellera Meritxell Ruiz, en una foto d´arxiu a Manresa
La consellera Meritxell Ruiz, en una foto d´arxiu a Manresa

Els alumnes catalans que al curs vinent facin l'últim curs de l'ESO i el Batxillerat no hauran de fer la revàlida, tal com va aprovar aquest divendres el consell de ministres en funcions. Així ho va assegurar ahir en declaracions a TV3 la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que va dir que "no té cap intenció d'aplicar-la". Ruiz va detallar que el curs vinent no canviarà gens per als alumnes de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat. La consellera va explicar que els estudiants que acabin la secundària obligatòria faran les proves de competències bàsiques que ja fan ara, que només serveixen per avaluar el sistema educatiu. Tampoc no hauran de fer cap revàlida els alumnes que acabin el Batxillerat a Catalunya, que per poder accedir a la universitat hauran de fer, com fins ara, la selectivitat.

Meritxell Ruiz va afegir que el que s'ha de dir "als nens i als seus familiars, perquè no passin neguit aquest estiu, és que, com que aquestes proves no condicionen el títol per a aquest curs, ells faran la programació com havien previst amb les matèries que havien previst, segons el decret de la Generalitat i la Generalitat recorrerà aquest reial decret".

"Per tant, el títol de 4t d'ESO el seguirà donant l'institut i serà per a tothom igual", va voler aclarir la consellera d'Ensenyament. A més, Ruiz va anunciar que el Govern lluitarà legalment per la derogació de les revàlides i de la LOMCE, i va destacar que l'enfocament de les proves del ministeri és molt diferent del de la conselleria. La consellera Ruiz va defensar el model educatiu i d'avaluació que s'aplica a Catalunya, basat en les competències bàsiques. En aquest sentit, va exposar que "Europa fa una aposta, com ho fan els països més avançats". "Com ho fa també l'OCDE per avaluar els coneixements i les competències dels nostres alumnes, que no és el que planteja el ministeri", va subratllar Ruiz.

"Realment és un plantejament molt antic el que ha plantejat el ministeri", va criticar la consellera, que va subratllare que "aquest és un dels temes que batallarem". Segons el decret aprovat divendres pel Consell de Ministres, d'aquí a dos anys les revàlides ja condicionaran l'obtenció del títol de l'ESO i el Batxillerat. Des de la Generalitat es confia que la falta de majoria del PP permetrà derogar abans la LOMCE. USTEC-STE's va assegurar que Ensenyament tindria els docents al seu costat i va demanar al Govern que desobeeixi el decret perquè "no té present la situació de partida de l'alumnat, ni la seva evolució individual, bàsica en qualsevol procés d'avaluació" i va qualificar el 29 de juliol de "dia negre" en la història d'Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

La direcció es mostra "satisfeta" pels suports obtinguts malgrat les dificultats de l'Estat

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Enllaços recomanats: Premis cinema