La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, va acusar ahir Rússia d'un ciberatac comès contra el Comitè Nacional (DNC) del seu partit, que va permetre la divulgació de 20.000 correus electrònics de Wikileaks.

"Sabem que els serveis d'intel·ligència russos, que són una part del govern rus, que està sota el control ferm de Vladímir Putin, va piratejar el DNC", va assegurar Clinton en una entrevista amb la cadena de televisió Fox News. Clinton va assenyalar que Rússia "va fer preparatius perquè es publiquessin molts d'aquests correus", i es va referir després al magnat Donald Trump, candidat del partit Republicà a la presidència dels EUA.

"I sabem que Donald Trump ha mostrat una disposició alarmant a fer costat a Putin", va subratllar l'exsecretària d'Estat, després que Trump refusés la setmana passada criticar Rússia per haver, suposadament, interferit en la campanya electoral nord-americana.

De fet, el magnat va arribar dimecres passat a instar Rússia a obtenir, si pogués, els 30.000 correus electrònics oficials que van desaparèixer del servidor privat de l'exprimera dama.