Almenys sis civils van morir en un doble atemptat amb cotxe bomba perpetrat a la seu central del Departament d'Investigació Criminal de la capital somali, segons van informar ahir fonts de les forces de seguretat. Segons les primeres informacions, dos milicians del grup terrorista Al-Xabab van morir en detonar dos cotxes bombes a la porta de l'edifici i tres més van morir abatuts per la policia quan intentaven accedir al recinte, a Mogadiscio.

Un agent de policia que era dins el recinte va explicar que la resposta ràpida de les forces de seguretat va evitar una tragèdia més gran i que els vianants que en aquell moment estaven a prop dels fets van ser els més perjudicats per l'atac. Fa tot just cinc dies, un altre doble atemptat amb cotxe bomba al control de seguretat que la Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM) té a l'entrada de l'aeroport internacional Aden Adde de Mogadiscio va causar la mort de 13 persones.

Al-Xabab, filial d'Al-Qaida a Somàlia, va reivindicar l'autoria de l'atemptat d'ahir a la capital, on en els últims mesos ha perpetrat atacs en nombrosos hotels i restaurants. El grup terrorista lluita per instaurar un estat islàmic de tipus wahhabita a Somàlia, on controla grans extensions de territori al sud i el centre del país. Tropes de la Unió Africana i de regionals donen suport des de fa anys a l'exèrcit somali en la lluita contra la milícia extremista, afeblida per la mort el 2014 del seu líder Ahmed Godane en un atac aeri dels EUA.