La possibilitat d'un govern del PP no estaria exclusivament avalada per la voluntat de Pedro Sánchez (PSOE) i d'Albert Rivera (C's), sinó per la majoria dels espanyols, va recordar ahir el secretari general del Grup Popular al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro. "La legitimitat perquè governi el PP i que Rajoy sigui el candidat no la dóna ni Ribera ni Sánchez, l'han donat els espanyols" amb els seus vots en les dues últimes eleccions generals, va declarar Bermúdez a Efe a Santa Marta de Tormes (Salamanca).

Per tant, "en cap moment" el PP s'ha plantejat que Mariano Rajoy no sigui el candidat a la investidura, va advertir abans de participar en un homenatge institucional als alcaldes i regidors de l'Ajuntament de Santa Marta de Tormes durant l'última etapa democràtica.

"En democràcia, qui guanya és qui es queda, qui hauria d'anar-se'n és el que perd", va insistir. El moment polític que viu Espanya, per tant, és el de "la responsabilitat de tots" perquè tots els partits "han de contribuir a la governabilitat i a dotar d'estabilitat Espanya".

"Del no del PSOE i de l'abstenció de Ciutadans no s'arriba a una investidura, sinó que portaria a unes terceres eleccions", va afegir. Bermúdez de Castro va insistir que uns nous comicis serien "un despropòsit" i "una falta de respecte als espanyols", per la qual cosa va demanar a tots els partits que contribueixin al fet que hi hagi un govern estable que pugui fer front al repte català.