Pujen a 193 els casos de zika a Espanya, 26 d'ells en dones embarassades

64 dels pacients diagnosticats es troben a Catalunya

01.08.2016 | 18:23

El nombre de casos diagnosticats a Espanya del virus del Zika ha ascendit a 193, tots importats menys un autòcton de transmissió per via sexual, i 26 corresponen a dones embarassades.

Encara que el quadre clínic d'aquest virus és lleu, en el cas de les embarassades hi ha altes sospites de què pugui provocar microcefàlia o altres alteracions neurològiques als nadons.

Vint-i-sis dels 193 casos de zika confirmats fins al moment pel Ministeri de Sanitat en el seu web són dones que estaven embarassades en el moment de la presa de les mostres.

El passat 25 de juliol es va tenir coneixement del primer naixement a Espanya d'un nadó amb microcefàlia i altres malformacions després que la seva mare contragués el virus en un viatge a Llatinoamèrica.

Sanitat inclou en el seu recompte el primer cas de transmissió per via sexual d'aquest virus registrat a Espanya -concretament a Madrid-, una dona encomanada per la seva parella, un home que havia estat durant els mesos d'abril i maig en un país llatinoamericà.

El ministeri subratlla que no s'ha detectat la presència del mosquit Aedes albopictus -capaç de transmetre el virus- a la Comunitat de Madrid.

La resta dels casos confirmats a través de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica corresponen a persones que havien viatjat a països afectats, pel que es tracta de casos importats.

Del total de diagnosticats, 64 dels pacients es troben a Catalunya, 52 a Madrid, 15 a Aragó, 11 a Castella i Lleó, 8 a Galícia, 7 a la Comunitat Valenciana, 7 a Andalusia, 6 a La Rioja, 5 a Navarra, 5 a Balears, 4 a Canàries, 4 al País Basc, 2 a Astúries, 2 a Múrcia i 1 a Castella-la Manxa.

A principi de maig es va detectar a Catalunya el primer cas a Espanya de microcefàlia d'un fetus la mare del qual es va encomanar del virus. Al juny, es va notificar un segon cas de malformació cerebral en el fetus a conseqüència del zika.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema