El president dels EUA, Barack Obama, va afirmar ahir que el candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, "no està capacitat" per ser el nou president del país i que "continua pensant" que aquesta afirmació és certa després dels seus comentaris sobre els pares musulmans d'un soldat mort a l'Iraq.

Obama es va preguntar, a més, "per què" els dirigents republicans donen suport al magnat si consideren que molts dels seus comentaris són "inacceptables". Obama va qüestionar "per què encara li donen suport" al·ludint directament als dirigents republicans del Congrés Paul Ryan i Mitch McConnell. "Ha d'arribar un punt en el que diguin: ja n'hi ha prou", va continuar el president. A més, Obama va dir que va poder tenir els seus desacords en el seu dia amb anteriors candidats republicans a la Casa Blanca, com Mitt Romney o John McCain, però en cap moment va pensar que ells no estiguessin capacitats per exercir la presidència.

Trump s'ha guanyat les crítiques de gran part de la direcció del seu partit i de famílies militars al denigrar els pares immigrants i musulmans d'un militar nord-americà mort a l'Iraq que van intervenir en la Convenció Demòcrata la setmana passada. Khizr i Ghazala Khan, musulmans emigrats des del Pakistan, es van convertir en la sensació de la Convenció Demòcrata per la seva encesa crítica de Trump cap a les propostes contra els immigrants i els musulmans. En una entrevista a la cadena ABC, Trump va assegurar que quan el pare del militar, acompanyat de la seva dona, va dir que ell no havia sacrificat res en comparació del seu fill mort, s'equivocava ja que ell havia treballat "molt dur" i creat "milers de llocs de treball" als EUA. A més, va insinuar que Ghazala Khan no va parlar a l'assemblea demòcrata perquè no el van deixar, potser per la seva condició de dona musulmana. "Si mira la seva dona, hi era dempeus. Ella no tenia res a dir (...). Potser no se li va permetre dir res (...). Estava molt callada i semblava que no tenia res a dir", va dir el multimilionari. Dilluns, en un discurs a la ciutat meridional d'Atlanta, Obama va afirmar que les famílies dels soldats morts en conflictes "representen el millor" dels Estats Units d'Amèrica.