El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha traslladat al candidat del PP, Mariano Rajoy, que C's no canviarà la seva abstenció per un sí a la seva investidura, encara que espera que aquest convenci al líder socialista perquè sí s'abstingui perquè "amb el no, no, no" de Pedro Sánchez hi haurà unes terceres eleccions.

Rivera, que ha parlat al Congrés durant una hora i vint amb el president en funcions, ha dit en una roda de premsa posterior que no negociarà res amb Rajoy si bé han acordat que des d'avui mantindran una "línia directa" en totes les qüestions relacionades amb la fixació del límit de despesa i els pressupostos.

Malgrat la negativa de Rivera a entaular una negociació, el president de Ciutadans s'ha endut el document que li ha lliurat Rajoy, amb mesures del programa electoral del PP i del pacte de governabilitat que van subscriure C's i PSOE.

Durant la reunió, ha traslladat al cap de govern en funcions que pot comptar amb Ciutadans, una vegada hi hagi investidura, per a una futura taula de negociació a la qual espera que s'hi sumi també el PSOE, recalcant que els pressupostos "són d'Espanya i d'Europa" i no és una qüestió partidista.

Albert Rivera ha assumit que Rajoy és el candidat proposat pel rei i, per tant, que no hi ha "alternativa" al fet que sigui una altra persona el candidat al govern, com ha exigit el líder de C's per recolzar un Executiu en minoria del PP. El que sí que li ha demanat és que "al més aviat possible" formalitzi la data del debat d'investidura, però no li ha preguntat si se sotmetrà a ella al donar "per fet" que Rajoy ho farà malgrat que el dijous passat, després de reunir-se amb el monarca, va donar a entendre que no es presentaria si no compta amb els suports suficients.