El candidat republicà a la Casa Blanca, el multimilionari Donald Trump, ha protagonitzat aquest dimecres a la matinada una nova polèmica en fer fora d'un dels seus actes de campanya un bebè que plorava i la seva mare, que l'intentava consolar.

En un primer moment, Trump es va dirigir a la mare en to afable: "No et preocupis pel bebè. Adoro els bebès. Escolto un bebè plorar i m'agrada. Quin bebè. Què bonic és el bebè. No et preocupis, no et preocupis".

El magnat novaiorquès ha seguit amb el seu míting a Ashburn, a l'estat de Virgínia, però el petit no ha parat de plorar i, en menys de dos minuts, Trump ha canviat d'opinió. "En realitat només feia broma, pots endur-te el bebè d'aquí", ha dit, desafiador, entre alguns riures i tímids aplaudiments.

Tot seguit s'ha justificat davant l'audiència fent mofa de la mare del nadó: "Em sembla que en realitat ella s'ha cregut que m'agrada que hi hagi un bebè plorant mentre parlo. Això està bé. La gent no entén. Està bé".

El d'Ashburn ha sigut un acte accidentat ja que, a part del bebè, dos grups de manifestants han sigut expulsats de la sala.

Al candidat republicà se li acumulen els problemes des que es va enfrontar amb els pares d'un soldat nord-americà musulmà mort a l'Iraq, una actitud que li ha suposat dures crítiques des de les seves pròpies files. A més, Trump ha engrandit la pugna que manté amb els seus crítics dins del partit en rebutjar donar el seu suport a la reelecció del president de la Cambra baixa, Paul Ryan, i del prestigiós senador John McCain, dos autèntics pesos pesats dels republicans.