Un agent del Departament de Policia de Trànsit del Metro de Washington va ser detingut ahir sota l'acusació d'intentar donar "suport material" al grup gihadista Estat Islàmic (EI). Segons ha informat el Departament de Justícia dels Estats Units en un comunicat, el policia es diu Nicholas Young, té 36 anys i és oriünd de Fairfax (Virgínia).

Young, que va ser detingut a la seu de la Policia Metropolitana de la capital nord-americana, s'ha convertit en el primer agent nord-americà en ser acusat d'intentar ajudar EI, d'acord amb les autoritats. No obstant això, l'agent mai no va suposar una amenaça creïble per al Metro de Washington, el més concorregut dels Estats Units després del de Nova York, va assegurar el portaveu de l'Oficina del Fiscal del Districte Est de Virgínia, Joshua Stueve. El policia va comparèixer ahir davant un tribunal d'aquest mateix districte.

Segons la declaració jurada de l'acusació, Young treballa com a agent del Departament de Policia de Trànsit del Metro de Washington des del 2003 i ha estat vigilat des del 2010, arran de diverses interaccions amb un confident i agents encoberts d'aquest cos policial. L'acusat va mantenir diverses reunions amb un agent encobert i alguns coneguts de Young, com Amine El Khalifi, qui més tard es va declarar culpable de planejar un atac suïcida contra el Congrés dels Estats Units l'any 2012.

El mateix any, l'acusat va viatjar a Líbia, on es va unir als rebels que intentaven enderrocar el règim del líder libi Muammar al-Gaddafi i on es va desplaçar amb una armilla antibales i altres objectes de caràcter militar. El confident de l'FBI va fer creure Young el 2014 quan havia aconseguit abandonar Estats Units per integrar-se a les files de l'Estat Islàmic. En un correu electrònic enviat al confident el juny del 2015, el policia li va demanar consell per poder enviar diners als dirigents de l'EI.

El passat juliol, Young va comprar 22 targetes telefòniques per un valor de 245 dòlars amb crèdit per enviar missatges de comptes que l'EI suposadament utilitza per reclutar terroristes.