Moody's preveu que l'economia espanyola creixi el 2,9% aquest any i el 2% el 2017, ja que la inèrcia del creixement "acabarà per debilitar-se" a causa de l'esgotament dels factors externs com el preu del petroli que ha impulsat el PIB fins ara.

En un informe publicat ahir, Moody's assenyala que l'economia espanyola ha experimentat un "fort" creixement l'any 2015 i s'ha mantingut vigorosa en el primer trimestre del 2016, però adverteix que aquests avenços han estat cíclics i no estructurals.

En aquest sentit, indica que els baixos preus del petroli, les millors condicions de finançament i el creixement del turisme han impulsat el PIB i que aquesta inèrcia de creixement es debilitarà el 2017.

Moody's valora també la millora del mercat laboral i la creació neta d'ocupació "de forma constant" en els dos últims anys que ha rebaixat la taxa d'atur al 20 % en el segon trimestre de l'any des del 26,9 % que registrava fa tres anys.

No obstant això, segueixen havent-hi reptes com millorar la qualitat del treball, que segueix sent temporal, o el treball estructural.