Una negligència ha estat la possible causa de l'incendi que aquest dijous a la tarda ha afectat els municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, al Baix Empordà. Així ho ha explicat la directora territorial d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, que ha detallat que el foc podria haver començat per una burilla de cigarret, tot i que les investigacions ho hauran d'acabar de confirmar.

L'incendi ha començat cap a dos quarts de quatre de la tarda al costat d'un camp de rostolls i ha avançat empès pel vent de marinada, que ve del sud.

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat a les 19.25 hores d'aquest dijous l'incendi que des de primera hora de la tarda afecta els municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà). Amb tot, en les tasques d'extinció hi continuen treballant una trentena de dotacions terrestres i 13 mitjans aeris (3 helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibis que es retiraran amb l'ocàs), efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona i diversos pagesos que llauren els camps amb els seus tractors. Les darreres estimacions realitzades pel Cos d'Agents Rurals informen que l'incendi ha afectat 53,64 hectàrees de vegetació. D'aquestes, 47,53 hectàrees són de conreu (un 88,6% del total), 4,68 són arbrat (8,73%) i la resta, 1,43, són de vegetació.

Segons els Mossos d'Esquadra, s'han desallotjat preventivament vuit persones, de tres masos aïllats i una casa, i cap d'elles ha resultat ferida.

Paral·lelament, es mantenen les restriccions de trànsit a la GI-664 i a les carreteres que connecten els nuclis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.