El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va demanar ahir un "esforç de responsabilitat" a les forces polítiques catalanes per garantir un escenari d'estabilitat que ofereixi, a més, plena seguretat jurídica a les empreses.

En una entrevista concedida a Efe, Gay de Montellà va reconèixer que existeix "un cop més massa incertesa en la política catalana", marcada des de fa temps pel debat sobiranista i, ara, pel desafiament del Parlament al Tribunal Constitucional, després d'aprovar les conclusions del procés constituent, que obren la porta a una via unilateral cap a la independència.

En aquest context, el president de la principal patronal catalana va reclamar als partits polítics catalans que "no mostrin senyals de no-seguretat jurídica", que és necessària, va assegurar, perquè les empreses puguin complir la seva funció, i generin ocupació i inversions.

"Una vegada més, fórmules que es distancien de l'ordenament actual no ens ajuden, perquè perdem expectatives d'inversió", va argumentar Gay de Montellà, que va incidir en el fet que, davant d'un escenari d'incertesa, les empreses es limiten a dur a terme les inversions bàsiques i deixen les de més envergadura "pendents de com es resol el model del país".

Gay de Montellà va criticar també que el Govern no hagi pogut aprovar finalment els pressupostos per al 2016 pel rebuig de la CUP.