El candidat republicà a la Casa Blanca, el multimilionari Donald Trump, va protagonitzar ahir una nova polèmica en fer fora d'un dels seus actes de campanya un nadó que plorava i la seva mare, que intentava parar el seu plor. En un primer moment, Trump es va dirigir a la mare en to afable: "no et preocupis pel nadó. Estimo els nadons. Escolto un nadó plorar i m'agrada. Quin nadó tan bo. No et preocupis, no et preocupis".

El magnat novaiorquès va seguir amb el seu míting a Ashburn, però el plor del petit no va parar i en menys de dos minuts va canviar d'opinió. "En realitat només estava fent broma, ja pots emportar-te aquest nadó d'aquí", va dir, desafiant, entre algunes rialles i tímids aplaudiments. Acte seguit es va justificar davant l'audiència fent mofa de la mare: "em sembla que en realitat ella s'ha cregut que a mi m'agrada que hi hagi un nadó plorant mentre parlo. Això està bé. La gent no entén res. Està bé".

L'acte a Ashburn, a Virgínia, va ser un acte una mica accidentat ja que, a part del nadó, dos grups de manifestants també van ser expulsats de la sala.