Un laboratori de la Unitat de Bioquímica de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va patir una "lleugera" contaminació nuclear el passat juliol, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) en un comunicat. El titular de la instal·lació va comunicar al CSN que en un control rutinari havia detectar contaminació al laboratori i havia suspès l'activitat per portar a terme una investigació sobre el succeït. El resultat de la investigació han revelat que els fets s'haurien produït el 15 de juliol, quan un supervisor de la instal·lació va contaminar de forma no intencionada diverses zones del laboratori i, en concret, el contenidor d'un vial. El 18 de juliol, un investigador hauria manipulat el contenidor contaminat, el que li va provocar "una lleugera contaminació".

El CSN ha requerit al titular que prengui mesures per evitar que aquest tipus de successos es tornin a produir. En concret, la UAB haurà d'assegurar-se que es realitzen controls de contaminació després d'utilitzar material radioactiu no encapsulat.

El succés ha estat classificat com a nivell 1 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES), ja que s'ha produït una contaminació no planificada.