La psicosi generada a Platja d'Aro per la flash mob que feia un grup de turistes alemanys ha deixat pèrdues de més de 50.000 euros per als restaurants i locals de la zona on es va desfermar el pànic. De moment és tan sols una primera estimació, perquè la Fecasarm i l'Associació Hotelera encara estan recollint dades, i calculen que la xifra es pot arribar a triplicar.

Segons va explicar ahir el secretari general de la patronal de l'oci nocturn, Joaquim Boadas, al costat dels danys materials, el gruix de pèrdues ve perquè molta gent va deixar de sopar i va marxar corrent dels locals sense pagar els àpats i consumicions. Boadas ja avançava en aquesta compareixença que reclamaran per totes aquestes pèrdues, bé sigui en el mateix procediment penal (en cas que no s'arxivi), bé sigui obrint la via civil contra els participants i organitzadors de la flash mob.

Onze ferits (alguns, amb atacs d'ansietat), riuades de gent fugint corrent pels carrers i cinc monitores als jutjats acusades de desordres públics. Les conseqüències de la psicosi que va desfermar la flash mob a Platja d'Aro, però, no s'acaben aquí. El joc que feia el grup de turistes alemanys, que simulaven ser paparazzi que perseguien famosos, i la histèria col·lectiva en què va derivar, han deixat importants pèrdues per als locals i restaurants del municipi.

La patronal de l'oci nocturn, la Fecasarm, i l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci del municipi han començat a avaluar-les. De moment, amb una primera estimació, la xifra s'eleva a més de 50.000 euros. Però, com assegurava ahir Boadas, en els propers dies, i a mesura que es vagin afinant els números, aquesta quantitat "de ben segur es doblarà i, fins i tot, es pot arribar a triplicar".

La resta de locals i restaurants de l'avinguda també van tenir pèrdues substancials. Tant la patronal com l'associació n'estan fent una llista. I per posar un exemple de la magnitud a què poden arribar, Boadas precisava que de fet hi ha un sol local on el greuge arriba als 15.000 euros. Mentrestant, les cinc monitores continuen a l'espera de la sanció.