La Policia de Londres va informar ahir que l'atac amb ganivet ocorregut abans d'ahir a la nit a Londres, que es va saldar amb una víctima mortal i cinc ferits, va ser "espontani, amb víctimes escollides a l'atzar", i es descartava el mòbil del terrorisme, que s'havia arribat a contemplar en un primer moment.

El subcomissari de Scotland Yard, Mark Rowley, va dir que l'agressió ocorreguda a la cèntrica plaça de Russel Square, en la qual va morir una dona nord-americana, "va ser el resultat dels problemes mentals" de l'agressor, en base als interrogatoris als quals s'ha sotmès el sospitós i els seus familiars.

Rowley va subratllar, en una roda de premsa, que la policia no havia trobat "cap evidència" que apunti que l'atacant hauria estat "radicalitzat" per terroristes.

L'autor de l'atac, que va deixar ferits cinc individus procedents d'Austràlia, EUA, Israel i el Regne Unit, segons va revelar ahir la policia, era un "ciutadà noruec d'origen somali", si bé l'agent va precisar que "aquests factors sobre seva procedència no són rellevants per establir el mòbil de l'agressió".

"Encara que la investigació encara no ha conclòs, tot el treball realitzat fins a la data apunta cada vegada més al fet que aquest incident tràgic s'ha desencadenat per problemes de salut mental", va explicar el policia.

Va emfasitzar que, fins al moment, "no hem trobat cap evidència de radicalització que suggereixi que l'home detingut s'hagi mogut, de cap manera, per terrorisme", afegia.

El subcomissari va explicar també que els agents van interrogar durant tota la nit el sospitós, van parlar amb els seus familiars i amb els testimonis del que va passar, van realitzar registres i van portar a terme "una revisió completa de dades dels serveis d'intel·ligència" juntament amb els de seguretat.

La policia londinenca va ser alertada sobre els fets el dimecres a la nit i el sospitós va ser detingut poc després que els agents el reduïssin amb una pistola elèctrica.

L'agressor va ser interrogat ahir a l'hospital on va ser traslladat, mentre a Londres s'han incrementat les mesures de seguretat, amb helicòpters que sobrevolen la ciutat, i roman acordonada la zona del succés enmig d'una gran confusió per part dels ciutadans.