L'exprimer ministre britànic David Cameron premiava ahir al matí amb títols i condecoracions els seus treballadors i aliats al govern, inclosa l'estilista de la seva esposa, segons un llistat publicat ahir que ja ha estat criticat per l'oposició.

Cameron, que va presentar la seva dimissió després de la victòria del Brexit en el referèndum del 23 de juny, va aprofitar la prerrogativa que tenen els primers ministres sortints al Regne Unit per premiar els seus col·laboradors més pròxims, entre ells diversos ministres, un xofer i els seus ajudants en la campanya per la permanència a la UE.

Els caps de govern que deixen el càrrec poden elaborar una llista de persones a les que volen condecorar amb distincions que atorga anualment la reina Isabel II -un qüestionat privilegi que recentment no s'havia utilitzat-.

A la llista de l'exlíder conservador destaca el títol de Company d'Honor atorgat al seu número dos i antic ministre d'Economia, George Osborne, que ha estat reemplaçat a l'executiu de l'actual primera ministra, Theresa May.