La Comissió Europea (CE) va llançar ahir una campanya per combatre la discriminació contra el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) i augmentar l'acceptació social d'aquest grup a través d'una sèrie d'accions de sensibilització per al període 2016-2019.

La "Llista d'accions per avançar en la igualtat LGTBI" abasta l'acció exterior de la Unió Europea (UE), la recol·lecció de dades i la investigació per abordar els desafiaments existents, el suport a actors clau en la UE, la supervisió dels drets d'aquesta minoria i la millora de la seva protecció legal, entre altres qüestions.

La comissària europea de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Vera Jourová, va declarar ahir en un comunicat que "amb l'augment dels nivells de discriminació, els polítics han d'alçar la veu per protegir els drets dels grups més vulnerables de la societat".

"La nostra campanya hauria d'ajudar a millorar la justícia, l'acceptació i la igualtat de drets per a les persones LGTBI a Europa, i involucrarà a actors de tots els àmbits, des de les ONG i les autoritats nacionals als mitjans de comunicació", afegia.

Jourová estarà avui a Amsterdam per participar en la celebració de l'Europride 2016, la convocatòria europea de la celebració de l'Orgull LGTBI, en la qual l'executiu comunitari patrocinarà per primera vegada un dels 80 vaixells que integren la comitiva fluvial a la popular Desfilada del Canal.