Un document elaborat per la Fiscalia i divulgat ahir pel portal del diari O Estado de Sao Paulo afirma que l'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva "va participar activament" de les corrupteles en l'estatal Petrobras.

"Hi ha elements que proven que Lula va participar activament de l'esquema criminal" que va operar a Petrobras "i també que va rebre, directament i indirectament, avantatges (financers) indeguts d'aquesta estructura delictiva", diu el document, signat per quatre dels fiscals dedicats a investigar aquesta trama.

"Considerant que una de les formes de pagament de suborns dins la trama muntada a Petrobras eren les donacions electorals, s'ha de destacar que, des del 2005, Lula va admetre haver sabut sobre aquestes pràctiques de finançament il·legal de les campanyes polítiques", afegeix el document obtingut per O Estado de Sao Paulo.

També sosté que "Lula sabia que les empreses feien donacions electorals 'per fora' i que hi havia un àvid repartiment dels càrrecs públics" a fi de facilitar aquestes irregularitats.

Els fiscals afirmen que "no és creïble" que Lula "desconegués" aquestes irregularitats.