El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, no està qualificat per a la presidència dels Estats Units i podria suposar una "amenaça" per a la seguretat nacional, afirmava ahir l'excap de la CIA Michael Morell.

"Trump no té experiència en seguretat nacional. Encara més important, els trets de caràcter que ha exposat durant les primàries suggereixen que seria un comandant en cap pobre, fins i tot perillós", assenyalava Morell en un article d'opinió publicat al diari The New York Times.

Morell va treballar durant més de 30 anys per a l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA), de la qual va ser subdirector entre el 2010 i el 2013 i també va ocupar la direcció de forma interina en dues ocasions durant aquest període.

Segons assegura en el seu article, el caràcter de Trump ja està fent mal a la seguretat dels EUA, per exemple beneficia els gihadistes amb les seves crides a prohibir l'entrada de musulmans al país o mostra la "vulnerabilitat" en la seva relació amb el president rus, Vladímir Putin.

"En el negoci de la intel·ligència, diríem que el senyor Putin ha reclutat el senyor Trump com un agent inconscient de la Federació Russa", opinava Morell, que creu que el magnat novaiorquès ha respost exactament de la manera que buscava el president rus -un veterà del KGB- quan li va lloar l'inici de la campanya.

Morell va donar suport a la candidatura de la demòcrata Hillary Clinton, amb qui va treballar en la seva època com a secretària d'estat i de qui va destacar la seva preparació, atenció als detalls i capacitat per prendre les millors decisions.

En un comunicat emès després de l'article de l'excap de la CIA, Trump va insistir que Clinton és qui no està capacitada per a la presidència i va criticar altra vegada la seva campanya electoral.